Aan het werk in de tuin Ontbijt Massage lessen Nieuwe massagetechniek oefenen op elkaar Eten klaarmaken

Open je ogen

Geef een kind op Bali een thuis

Timeus ]
Nieuws ]
Nieuwsbrief ]
Het bestuur ]
[ Het huis ]
[ De kinderen ]
[ Videos ]
Verslagen ]
[ ANBI ]

Tandemtocht ]
[ Foto's cabaret ]

 

Reisverslag Fond Kind & Handicap

Werkbezoek van Nico Theunissen

 

Stichting Timeus

In IndonesiŽ is een veilig thuis en onderwijs niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen met een handicap tellen vaak niet mee en worden ook dikwijls aan hun lot overgelaten. De Nederlandse Stichting Timeus heeft op Bali een kinderhuis gebouwd, bestemd voor kinderen met een visuele beperking. Het huis staat in de buurt van een blindenschool. De kinderen worden een thuis en onderwijs geboden en daarmee een mogelijkheid voor een betere toekomst. Alles is er op gericht om in de toekomst een zelfstandig bestaan te kunnen opbouwen, zodat de kinderen straks niet afhankelijk zijn van hun omgeving.

Stichting Timeus heeft in het recente verleden aanvragen bij Fonds Kind & Handicap ingediend voor financiŽle ondersteuning bij de realisatie van een klaslokaal, muziek- en massagelessen en de aanschaf van muziekinstrumenten. Deze aanvragen zijn destijds gehonoreerd. Zie bijvoorbeeld ook hier

Stichting Timeus biedt momenteel aan 17 slechtziende en blinde jongeren onderdak en onderwijs. Deze jongeren hebben geen ouders meer en zien Timeus als hun thuis. De locatie wordt geleid door een echtpaar {Ginting en Ana) dat 24/7 hard werkt om voor deze jongeren een vertrouwde plek te creŽren waar ze zich kunnen ontwikkelen en zich veilig kunnen voelen. Muziek is een van de ingangen die hen helpt om hun emoties te verwerken, zelfvertrouwen te krijgen en uiteraard plezier te maken.

Het muzieklokaal ziet er prachtig uit en is mooi geworden. De jongeren zijn muzikaal en lieten horen wat zij met hun instrumenten en zang voor een mogelijkheden hebben. Erg indrukwekkend om dit te horen, mee te mogen maken en daarnaast ook met hen in gesprek te gaan.

De jongeren worden voorbereid op hun toekomst en krijgen o.a. les in braille, rekenen, taal, Engels, massage en koken. Daarnaast proberen Ginting en Ana hen te begeleiden naar een structurele plek binnen de samenleving van Bali. Ze zetten daarvoor hun volledige netwerk in. Vaak helpt dit om de jongeren een zinvolle toekomst te bieden.

Het bezoek was indrukwekkend omdat er door Ginting en Ana met passie wordt gewerkt. Daarnaast te zien en te horen wat dit met de jongeren doet. Ginting en Ana zien dit werk  als hun roeping. Er wordt met relatief weinig middelen voor gezorgd dat er voor deze jongeren een veilige plek wordt gecreŽerd om op te groeien. De bijdrage die Fonds Kind & Handicap heeft gegeven heeft hier zeker een steentje aan bijgedragen.