Aan het werk in de tuin Ontbijt Massage lessen Nieuwe massagetechniek oefenen op elkaar Eten klaarmaken

Open je ogen

Geef een kind op Bali een thuis

Timeus ]
Nieuws ]
Nieuwsbrief ]
Het bestuur ]
[ Het huis ]
[ De kinderen ]
[ Videos ]
Verslagen ]
[ ANBI ]

Tandemtocht ]
[ Foto's cabaret ]

 

23 november 2023 - De minibus is er!

HOERA HOERA!!! Fantastisch: we hebben een minibus gekocht. Door uw steun hebben we ons doel bereikt! De kinderen zijn erg blij. Iedereen op tijd naar school! Ook voor de leiding was het heel erg welkom, zij raakten bijna overbelast. Namens Arce, Arby, Dody, Dominggus, Sadrak, Laurensius, Emiliana, Yanto, Gidion, Yosep, Mary, Agnes, damianus, Ginting en Ana heel hartelijk dank voor uw steun!

Minibus 4 Minibus 1 Minibus 2

20 november 2023 - Bezoek uit Nederland

Deze maand bezochten twee bestuursleden van stichting Panti Asuhan uit Nederland Timeus op Bali. Deze stichting steunt Timeus al een aantal jaren. Ze waren niet alleen te gast in ons huis, maar bezochten ook de basisschool van onze zusterorganisatie Cornelia Elshaddai. Arce gaat sinds juli naar deze school, die toen net geopend was. Er zitten ook ziende kinderen uit de buurt bij haar in de klas. De bouw is nog niet afgerond, maar er staan wel al twee verdiepingen.

bezoek NL foto 1 bezoek NL foto 2 bezoek NL foto 3 bezoek NL foto 4

15 oktober 2023 - Nieuwe muzikale videos

Er staan twee nieuwe muzikale bijdragen op de pagina met videos.

5 oktober 2023 - Plaquette en cake van de regering

Op 29 september bezocht een delegatie van de regering van midden Java Timeus. Ze hadden veel waardering voor het werk van Timeus. Als blijk van waardering ontvingen we een plaquette en een speciale cake uit Java.

Plaquette Cake

18 september 2023 - Sportief

Dankzij een donatie van de Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden konden we een hometrainer en een loopband aanschaffen. De kinderen maken hier dankbaar gebruik van.

Yanto op de loopband Yanto op de hometrainer Arce op de loopband Gidion op de hometrainer

28 augustus 2023 - Nieuwe videos

Op de pagina met videos staan 5 nieuwe fimpjes.

29 juli 2023 - Crowdfunding voor een minibus

Timeus is een crowdfunding gestart voor de aankoop van een minibus. De jongeren van Timeus volgen allerlei opleidingen op verschillende lokaties. De leiding brengt hen met de auto naar de diverse opleidingen. Ons huis beschikt over een auto, maar deze is te klein om iedereen tegelijkertijd te vervoeren. Bovendien liggen de scholen niet allemaal in dezelfde omgeving. Dit betekent dat ons kinderhuis dringend een tweede auto nodig heeft. Een minibus zou het meest geschikt zijn, omdat het anders nog niet mogelijk is iedereen op tijd naar hun opleiding te brengen en ook weer op te halen. Lees er meer over via deze link: https://www.gofundme.com/iedereen-op-tijd-naar-school-met-de-minibus

24 juli 2023 - Arce erbij

Ginting reisde naar Kupang (West Timor) om daar Arce te bezoeken. Ze is 12 jaar en slechtziend. Ze woonde bij haar grootouders, omdat haar ouders overleden zijn. Samen met Arce reisde hij terug naar Bali waar ze bij ons komt wonen.

 Roerend afscheid Arce met grootmoeder

23 juli 2023 - Nieuwsbrief juli 2023

Onze nieuwsbrief, Timeus IN ZICHT van juli 2023, is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

1 juli 2023 - Kennismakingsbezoek van de politie

Op 22 juni kreeg Timeus bezoek van het politiekorps van Tabanan. Het korps heeft een nieuwe chef en die kwam graag kennismaken met onze bewoners. Men was erg onder de indruk van alles wat er in Timeus gebeurt.

Welkom politiekorps De nieuwe korpschef Timeus maakt een goede indruk

1 juli 2023 - Damianus haalt diploma, Emiliana en Yanto naar volgend schooljaar

Op 9 juni kreeg Damianus zijn diploma voor de senior high school. Hij gaat een 1-jarige opleiding theologie in Tabanan volgen. Wij zijn erg trots op hem!
Op diezelfde datum kregen Emiliana en Yanto hun rapporten. Met succes hebben ze dit schooljaar weer afgerond en zijn over naar de volgende klas. Een mooi resultaat!

Damianus met diploma Met z'n drieën

25 mei 2023 - Nog meer kinderen erbij

Eind april zijn er weer twee kinderen afkomstig van het eiland Flores bij Timeus komen wonen. Het zijn Arby 22 jaar en Agnes 19 jaar. Arby woont midden in de jungel. Hij komt uit een gezin van zeven broers en zussen, die net als hij vrijwel helemaal blind zijn sinds hun geboorte. De familie is erg arm. Agnes komt uit de plaats Ruteng. Ze is vanaf haar geboorte blind. Ze is de oudste uit een gezin van vijf broers en zussen.

Aankomst Agnes

25 mei 2023 - Groene voetenmarkt

Op 13 mei vond in Tilburg de Groene Voetenmarkt plaats. Daar verkocht een enthousiaste vrijwilligster zelfgemaakte babybroekjes. Die zijn gemaakt van lapjes stof, die zo een tweede leven krijgen. De mooie opbrenst van de verkoop kwam helemaal aan onze stichting ten goede. We zijn er erg blij mee en bedanken haar voor haar enorme inzet!

groene voeten

11 maart 2023 - Bestuurswissel

Per 1 maart heeft Carin ons bestuur verlaten. Wij bedanken haar voor haar jarenlange inzet voor onze stichting. Per 1 maart heeft Roet haar plaats ingenomen als algemeen bestuurslid. We zijn erg blij met zijn komst. Onder het kopje Bestuur stelt hij zich kort voor. Van harte welkom Roet!

5 maart 2023 - Nog meer nieuwe bewoners

In februari reisde Ginting naar Soemba. Daar ontmoette hij Mary, een blind meisje, Dody, een binde jongen en Dominggus, een slechtziende jongen. Alledrie zijn 19 jaar. Samen met Ginting reisden ze terug naar Bali. De kinderen zijn erg blij om bij ons te komen wonen.

18 februari 2023 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn weer goedgekeurd door het Bestuur. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2022, en het financieel jaarverslag 2022 met bijbehorende toelichting.

Ook is er een nieuw beleidsplan 2023.

3 februari 2023 - Nieuwe kinderen

Begin januari reisde Ginting naar Kupang, waar hij Sardrak en Laurensius ontmoette. Beiden zijn begin 20. Sardrak is nooit naar school geweest. Hij is het derde kind uit een gezin van vijf, drie jongens en twee meisjes. Hij is blind sinds zijn geboorte. Zijn familie is erg arm. Hij heeft twee jaar een training voor blinden op Kupang gevolgd. Hij speelt graag gitaar en leert ook graag koken. Laurensius is ook volledig blind. Hij heeft geen ouders meer. Hij komt uit Malaka Kupang, 9 uur rijden van Kupang stad. Op zijn 17e kreeg hij een ongeluk, waardoor hij volledig blind is geworden. Hij speelt ook graag gitaar. Naast de lessen massage, muziek, computergebruik en Engels gaan ze een opleiding tot barista volgen, die speciaal voor blinden wordt gegeven.

18 december 2022 - Werkbezoek Fonds Kind & Handicap

Lees het reisverslag van het werkbezoek van Nico Theunissen aan Stichting Timeus.

3 december 2022 - Nieuwsbrief december 2022

Onze nieuwsbrief, Timeus IN ZICHT van december 2022, is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

22 oktober 2022 Timeus 15 jaar

Op 24 september bestond Timeus 15 jaar. Dit jubileum is natuurlijk niet onopgemerkt op Bali voorbijgegaan. Dankzij vele donaties konden we een mooi jubileumcadeau aanbieden: een tweede keyboard voor in ons muzieklokaal. Dit was een grote wens van de kinderen. Ook zijn ze met z'n allen lekker uit wezen eten. Ook de vrijwilligers die op Bali meehelpen waren natuurlijk daarbij uitgenodigd. En alle kinderen hebben een nieuwe regenjas gekregen. Zeker in de regentijd een welkom cadeau. Iedereen die ons heeft gesteund om dit alles mogelijk te maken willen we namens iedereen op Bali ontzettend bedanken voor zijn bijdrage!

15 jaar

4 september 2022 - Leuk filmpje

Deze week kregen we een leuk filmpje uit Bali.
Leuk filmpje
Kijk ook nog eens naar de andere video's op onze website.

9 juli 2022 - Timeus 15 jaar

Beste lezer, op 24 september a.s. bestaat stichting Timeus alweer 15 jaar. Een mooie mijlpaal. We kunnen terugkijken op een aantal mooie resultaten. 3 van de kinderen die bij ons woonden hebben inmiddels een baan en wonen weer in hun eigen omgeving, Stephanie is geopereerd aan staar, waardoor ze een stuk beter ziet en vorig jaar hebben we een mooi gebouw met leslokalen en slaapkamers kunnen bouwen. Een prestatie die we nooit hadden bereikt zonder onze trouwe donateurs en sponsors en natuurlijk de geweldige en liefdevolle inzet van Ginting en Ana op Bali. Dat moet natuurlijk gevierd worden! 

 

We hebben besloten om daarom de kinderen en de leiding een dagje ontspanning aan te bieden. De invulling van deze dag zal in overleg met de kinderen en Ginting en Ana worden afgestemd. Een dag geheel voor hen! Mocht er nog geld over zijn, dan willen we hen graag een extra muziekinstrument geven.    

 

Helaas heeft de stichting hiervoor geen financiële middelen ter beschikking. Doet u ook mee? Steunt u ons met een bijdrage om dit cadeau mogelijk te maken? Het lijkt ons fantastisch hen deze verrassing aan te bieden.

Uw bijdrage is van harte welkom op rekeningnummer NL40 RABO 0135 0633 96 t.n.v. Stichting Timeus o.v.v. Derde lustrum.

 

ALVAST HEEL HARTELIJK DANK VOOR UW STEUN!

 

Het bestuur van stichting Timeus

21 april 2022 - De dag van Kartini

21 april was het de dag van Kartini. Deze vrouw kwam vroeger op voor de rechten van de vrouw. Dit wordt in Indonesië gevierd op alle scholen en ook daarbuiten. Onze kinderen waren hierbij aanwezig in de Lippo mall in Kuta, een groot winkelcentrum. Daar was een modeshow van inheemse kleding en poëzie en muziek. Onze kinderen droegen poëzie voor en wonnen daarmee prijzen. We zijn trots op ze!

Lippo Mall Lippo Mall 3 Lippo Mall 2

Video met het volkslied

Video volkslied

10 februari 2022 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn goedgekeurd door het Bestuur en online beschikbaar. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2021, en het financieel jaarverslag 2021 met bijbehorende toelichting.

Ook is er een nieuw beleidsplan 2022.

9 januari 2022 - Foto's van bouw van de nieuwe leslokalen

Afgelopen jaar kregen drie nieuwe leslokalen vorm op een stuk grond grenzend aan ons huis, die tot stand zijn gekomen dankzij een crowdfundingsactie en diverse donaties van onder andere het Bartiméus Fonds en fonds Kind & Handicap. Op de Hoofdpagina en de pagina Het huis zijn foto's te zien van de verbouwing te zien. We zijn ontzettend blij met die nieuwe leslokalen.

18 december 2021 - Nieuwsbrief december 2021

Onze nieuwsbrief, Timeus IN ZICHT van december 2021, is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

1 juni 2021 - Kunstveiling

We organiseren een veiling van bijgaand schilderij t.b.v. onze crowdfundingsactie voor de aankoop van grond en de bouw van leslokalen.
Bieden op dit schilderij van 80 x 80 cm kan tot 15 juni a.s.
Stuur uw bod naar info@timeus.nl
Het schilderij moet u komen ophalen.

schilderij

9 mei 2021 - Geslaagd!

Samuel, Ledu en Yanto hebben hun diploma voor de succesvolle afronding van hun school ontvangen. We zijn daar erg blij mee en feliciteren hen van harte!

Diploma Samuel Diploma Ledu Diploma Yanto

9 april 2021 - Crowdfunding video

Onze crowd funding voor de aankoop van grond en het bouwen van leslokalen vordert gestaag. Bekijk de video! Maar we zijn er nog niet. Helpt u mee via https://www.gofundme.com/help-blinde-kinderen-op-bali of stort uw bijdrage rechstreeks op NL40 RABO 0135 0633 96 t.n.v. Stichting Timeus o.v.v. Aankoop.

18 maart 2021 - Interview met onze voorzitter

Op 16 maart hield onze voorzitter een interview over de crowdfundingsactie. U kunt het interview hier beluisteren.

21 februari 2021 - Crowdfunding

Onze stichting is een crowdfunding gestart voor de aankoop van een stuk grond naast ons kinderhuis, waarop we een lokaal voor de lessen van de kinderen willen bouwen. De link naar de crowdfundingsactie is: https://www.gofundme.com/help-blinde-kinderen-op-bali

 Alvast heel hartelijk dank voor uw hulp!

10 februari 2021 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn goedgekeurd door het Bestuur en online beschikbaar. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2020, en het financieel jaarverslag 2020 met bijbehorende toelichting.

15 januari 2021 - Hele mooie donatie

Deze maand ontvingen wij een hele mooie donatie van Fonds Kind & Handicap. Dankzij deze donatie kunnen onze kinderen een jaar lang muziek- en massagelessen volgen. We zijn hier ontzettend blij mee.

7 december 2020 - Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief, Timeus IN ZICHT van december 2020, is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

16 september 2020 - Damianus

Deze week kreeg Timeus er een nieuwe bewoner bij. Zijn naam is Damianus. Hij komt van het eiland Soemba en is 17 jaar oud en zeer slechtziend. Binnenkort gaat hij naar school in Tabanan en zal ook bij ons net als de andere kinderen les krijgen. Hij is erg blij bij ons te zijn en wij zijn erg blij dat hij er is.

Damianus

Een financiële bijdrage voor Damianus is natuurlijk van harte welkom op rekening NL40 RABO 0135 0633 96 t.n.v. Stichting Timeus.

5 augustus 2020 - Naar school

Deze week zijn Samuel, Ledu en Yanto voor het eerst naar school gegaan. Ze zijn erg blij en enthousiast begonnen!

Naar school Corona test op school

13 juli 2020 - Timeus niet meer te missen

Zoals de richtlijnen van de overheid op Bali van ons vragen, hebben we twee mooie borden in Tabanan geplaatst. Hierop staat het officiële inschrijfnummer van onze stichting en de bewegwijzering naar ons huis. De borden zijn maar liefst 1,5 meter bij 4,5 meter. Ons huis is in het vervolg dus niet meer te missen!

Een joekel van een bord

17 mei 2020 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn vastgesteld door het bestuur, en toegevoegd aan deze website. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2019, en het financieel jaarverslag 2019 met bijbehorende toelichting.

8 februari 2020 - 12,5 jarig jubileum

Op 24 maart a.s. is het twaalfeneenhalf jaar geleden dat stichting Timeus werd opgericht. Ons koperen jubileum dus! We willen onze kinderen op Bali graag laten delen in de feestvreugde en hen een mooi geschenk aanbieden. Helpt u mee er een prachtig cadeau van te maken? Uw bijdrage is van harte welkom op bankrekening NL40 RABO 0135 0633 96 t.n.v. Stichting Timeus onder vermelding van Cadeau koperen Timeus.

19 december 2019 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2019 is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

8 oktober 2019 - De ervaringen van de wandelaarster zonder geld

Bijna 13 weken wandelde Bianca de Vries door Nederland, Duitsland en België en haalde daarbij aardig wat geld binnen voor Stichting Timeus. Nieuwsgierig? Lees dan haar verhaal.

Bianca en Hetty

17 augustus 2019 - Wandelaarster zonder geld op pad voor het goede doel

Binnenkort start een bijzondere actie voor Timeus. Bianca de Vries gaat voor een goed doel door Nederland wandelen. Ze doet alle twaalf provincies aan. De reis dient haarzelf en stichting Timeus. Lees er alles over in dit artikel in de Zutphense Stentor.

10 augustus 2019 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van augustus 2019 is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

3 juli 2019 - Diploma Emiliana

Op 1 juli kreeg Emi haar diploma voor de basisschool. We zijn trots op haar! Na de vakantie gaat ze naar een vervolgschool in Tabanan.

Emiliana

26 juni 2019 - Achtste kind

Op 17 juni kwam het achtste kind aan in ons huis op Bali. Zijn naam is Alif. Hij is een 16-jarige blinde jongen en komt van Oost-Java. Hij werd warm ontvangen door iedereen in huis en deed de tweede dag dat hij er was al mee met de muzieklessen. We zijn erg blij dat hij er is. Natuurlijk brengt de groei van het aantal kinderen in ons huis extra kosten met zich mee en we hopen dat u ons dan ook wilt steunen met een bijdrage op rekening nl40 RABO 0135 0633 96 t.n.v. stichting Timeus in Tilburg.

Alif 1 Alif 2

15 juni 2019 - Bezoek uit Nederland

Op 14 juni kreeg onze stichting op Bali bezoek uit Nederland. Ze werden zeer gastvrij met een lunch ontvangen en hadden onder andere vanuit Nederland kleding voor de kinderen meegenomen.

Bezoek uit Nederland Bezoek uit Nederland Bezoek uit Nederland Bezoek uit Nederland

26 april 2019 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn vastgesteld door het bestuur, en toegevoegd aan deze website. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2018, en het financieel jaarverslag 2018 met bijbehorende toelichting.

14 april 2019

Op 7 april maakten de kinderen van Timeus een heerlijk dagje uit mee. Ze reden met oude auto’s over het eiland en hadden een heerlijke lunch aan het meer.

Uitje Uitje Uitje Uitje

24 februari 2019

Op 23 februari collecteerden we in winkelcentrum Westermarkt in Tilburg voor onze kinderen op Bali. We hadden een heel mooie opbrengst van ruim 220 euro. Mocht u ons gemist hebben: een bijdrage is altijd van harte welkom op NL40 RABO 0135 0633 96 t.n.v. Stichting Timeus in Tilburg.

15 december 2018 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2018 is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

25 november 2018

Op 23 november kregen de kinderen een dagje uit aangeboden. Ze gingen naar een botanische tuin en maakten een boottochtje. Ze genoten volop!

Groepsfoto bij boot In de kas Uitleg in de kas Bij de bakkerij Inside the bakery Lunch Shopping Standbeeld Rustmomentje

30 oktober 2018

Op 28 oktober waren we present bij een rommelmarkt in MFA De Symfonie in Tilburg.
We deden goede zaken en verkochten voor ruim 60 euro.

30 september 2018

Op 27 september kreeg Timeus op Bali bezoek uit Nederland. Ze werden heel hartelijk ontvangen en hadden vanuit Nederland een laptop en andere spullen voor de stichting meegebracht.

Bezoek september 2018 - 1 Bezoek september 2018 - 2 bezoek september 2018 - 3

15 juli 2018 - Nieuwe bewoner

Op 14 juli heeft Timeus er een nieuwe bewoner bij gekregen. Yanto, een slechtziende jongen van 13 jaar, arriveerde in ons huis op Bali. We zijn erg blij dat hij er is!

Yanto

20 juni 2018 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van juni 2018 is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

7 mei 2018 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn vastgesteld door het bestuur, en toegevoegd aan deze website. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2017, en het financieel jaarverslag 2017 met bijbehorende toelichting.

24 april 2018 - Bezoek uit Nederland

Op 6 april kreeg Timeus bezoek uit Nederland. Ze werden heel gastvrij ontvangen en hadden voor de kinderen o.a. nieuwe kleding uit Nederland meegenomen.
Bezoek Groepsfoto

23 maart 2018 - Nieuwe bewoner

Op 20 maart is Ledu Bara naar ons huis gekomen. Hij is een blinde jongen van 13 jaar en komt van Soemba. We zijn erg blij dat hij gekomen is.

Ledu

9 februari 2018 - Bezoek uit Nederland

Op 17 februari kreeg Timeus op Bali bezoek uit Nederland. Ze hadden kleding voor de kinderen meegenomen en gaven ook een donatie. De kinderen gaven een massage en gezichtsbehandeling. Ze waren erg onder de indruk van het werk van Ginting en Ana.

Bezoek 1 Bezoek 2

7 februari 2018 - Stephanie krijgt les

Stephanie krijgt les

30 januari 2018 - Rommelmarkt

Op 28 januari waren we voor het eerst dit jaar weer present met een kraam op de rommelmarkt in MFA De Symfonie in Tilburg. We deden goede zaken en verkochten voor bijna 45 euro.

22 januari 2018 - Bezoek uit Nederland

Op 20 januari kreeg Timeus op Bali bezoek uit Nederland. Ze hadden vanuit Nederland o.a. hulpmiddelen voor de kinderen meegebracht. Ze waren erg blij de kinderen te zien.

Bezoek 2018 Bezoek 2018-3 Bezoek 2018-2

23 december - Collecte Westermarkt

Op 22 december collecteerden we, traditiegetrouw aan het eind van het jaar, in winkelcentrum Westermarkt in Tilburg. Het was een drukke dag met een mooie opbrengst van net geen 450 euro. Een mooie financiële afsluiting van 2017!

22 december - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2017 is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

29 november - Gidion gaat naar school

Op 28 november was het dan eindelijk zover: Gidion kon naar school. Ginting had hiervoor veel administratieve procedures moeten doorlopen, maar uiteindelijk kon Gidion dan toch voor het eerst naar school. We zijn erg blij dat dit nu gelukt is!

Naar school 3 Naar School 1 Naar School 2

30 september - Jubileumcadeau

Namens alle kinderen van Timeus op Bali willen wij iedereen heel hartelijk bedanken die bijgedragen heeft aan het jubileumcadeau. Een klein deel van het geld is besteed aan een dagje uit. Hiervan vindt u hier een impressie. De kinderen hebben een fantastische dag beleefd! Een unieke ervaring! De rest van het cadeau wordt op een later moment voor de kinderen besteed.

Zwembad Met glijbaan Dit is leuk!

25 september - Interview met de voorzitter op radio Heerde

Op 19 september werd onze voorzitter geïnterviewd door de lokale omroep van Heerde en Epe. Het interview kunt u hier beluisteren.

29 augustus - Rommelmarkt van Gend&Loos terrein

Op 27 augustus waren twee vrijwilligsters al vroeg uit de veren voor Timeus om een kraam in gereedheid te brengen voor de rommelmarkt op het voormalige van Gend & Loos-terrein aan de Jan Heijnstraat in Tilburg. Ze deden goede zaken en verkochten voor bijna 60 euro. Een mooi resultaat!

22 augustus - Timeus in september 10 jaar

Op 24 september a.s. bestaat Timeus 10 jaar!
We begonnen met een lege bankrekening in Nederland en hebben nu een prachtig huis voor onze kinderen op Bali gebouwd waarin al vijf blinde en slechtziende kinderen wonen. Zij hebben nu zicht op een goede toekomst. Ginting en Ana geven hen een fantastische opvoeding en de kinderen groeien samen met hun eigen dochters als gelijkwaardige mensen op. Hun toekomst ziet er veelbelovend uit!
Dit alles is mogelijk dankzij uw steun aan Timeus.

Voor onze tiende verjaardag willen we de kinderen van Timeus op Bali graag een prachtig cadeau aanbieden. U kunt ons daarbij helpen met een donatie op ons rekeningnummer NL40 RABO 0135 0633 96 t.n.v. Stichting Timeus in Tilburg. Vermeld bij uw betaling als omschrijving Jubileumcadeau.
We hopen op een heel mooi jubileumcadeau!
Deel dit bericht met uw vrienden zodat we samen dit jubileum tot een succes kunnen maken!
Alvast namens Yosep, Gidion, Samuel, Stephanie en Emi heel erg bedankt!!!

15 augustus 2017 - Naar school

Op 14 augustus is Emi voor het eerst naar school gegaan. Hierbij een korte impressie van haar eerste schooldag.

Inclusief een filmpje.

16 juli 2017 - Rommelmarkt op nieuwe locatie

Vandaag waren we voor de eerste keer present met een kraam op de rommelmarkt op het voormalige van Gend & Loos-terrein aan de Jan Heijnstraat: in Tilburg. Met een mooie opbrengst van ruim 95 euro een markt die voor herhaling vatbaar is!

17 juni 2017 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van juni 2017 is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

24 mei 2017 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn vastgesteld door het bestuur, en toegevoegd aan deze website. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2016, en het financieel jaarverslag 2016 met bijbehorende toelichting.

22 mei - Rommelmarkt RKTVV

Op 21 mei waren we weer van de partij op de rommelmarkt bij RKTVV aan de Rueckertbaan in Tilburg.Het mooie weer leverde veel bezoekers aan onze kraam op. Samen met de inhoud van de collectebus was de opbrengst van de dag maar liefst 135 euro!
Rommelmarkt RKTVV

30 april 2017 - Rommelmarkt de Symfonie

Op 30 april was Timeus weer aanwezig met een kraam op de rommelmarkt in MFA De Symfonie in Tilburg. Het mooie voorjaarsweer lokte veel klanten naar onze kraam en we verkochten dan ook voor een mooi bedrag van 60 euro.

18 april 2017 - Timeus 2e in zangwedstrijd

Op 8 april deden de kinderen van Timeus mee aan een zangwedstrijd. Ze behaalden de tweede plaats. We zijn erg trots op hen!

Zangwedstrijd

5 april 2017 - Bezoek van Jetske en Hein

Vandaag bezochten Jetske en Hein ons huis op Bali. Ze waren erg onder de indruk. Ze hadden voor ons een braillemachine meegenomen die aan onze stichting was gedoneerd. We bedanken hen daar heel hartelijk voor!

Bezoek met braillemachine

30 januari 2017 - Rommelmarkt de Symfonie

Op 29 januari waren we voor het eerst dit jaar weer present op de rommelmarkt in wijkcentrum De Symfonie in Tilburg. We deden weer goede zaken en verkochten voor net geen 50 euro voor Timeus.

24 januari 2017 - Opnieuw bezoek uit Nederland

Afgelopen week kreeg Timeus opnieuw bezoek uit Nederland: dit keer ontving Ginting een bestuurslid van de SDB Foundation, samen met zijn echtgenote en dochter. De SDB Foundation is al jaren een van onze trouwste sponsors. Ze waren erg blij ons huis te kunnen bezoeken en deden veel positieve indrukken op van het werk van Ginting en Ana.

16 januari 2017 - Bezoek uit Nederland

Op 13 januari kreeg Timeus weer bezoek uit Nederland. Ze hadden wat spullen meegenomen uit Nederland. Ze werden hartelijk ontvangen door Ginting en maakten kennis met alle kinderen. Ook een massage door Samuel stond uiteraard op het proggamma.

 2017

29 december 2016 - Eindejaarscollectes

Op 23 en 28 december hielden we weer onze eindejaarscollectes in Albert Heijn bij het Paletplein en winkelcentrum Westermarkt in Tilburg. We haalden een heel mooie opbrengst van ruim 800 euro op. Een mooie financiële afsluiting van dit jaar.

14 december 2016 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2016 is uit. Op de pagina Nieuwsbrief zijn ook de oude nieuwsbrieven nog te lezen.

10 november 2016 - Interview Hetty de Rooij op Radio 794

Beluister het interview met onze voorzitter Hetty de Rooij van 8 november op Radio 794 in het programma Infomix.

26 oktober 2016 - Bezoek Stichting Kolewa

Op 21 oktober hebben vrijwilligers van stichting Kolewa en de oprichter van stichting Transfair en zijn vrouw, samen met twee van de sponsors van die stichting een bezoek gebracht aan ons huis. Ze waren allemaal erg onder de indruk van het werk wat Ginting en Ana met de kinderen/jongeren verrichten.

Verder hadden ze een aantal materialen meegenomen en hebben ze deze bij het huis achtergelaten. Ginting was er erg blij mee.

Groepsfoto bezoek Stichting Kolewa

7 september 2016

De nieuwsbrief van september 2016 is uit.

8 augustus 2016 - Emi en Samuel

Onlangs hebben we helaas afscheid van Zelvius moeten nemen. Hij had zoveel heimwee dat hij terug naar Sumba naar zijn ouders is gebracht. We vinden het erg jammer dat hij niet bij ons is kunnen blijven, maar het is beter zo voor hem. Gelukkig hebben we ook goed nieuws: Er zijn twee nieuwe kinderen uit Sumba bij ons komen wonen: Samuel Kally is een blinde jongen van 19 jaar. Hij is al begonnen met het leren van massagelessen (reflexolegie). Hij kent ook al een klein beetje braille en kan zelf gitaar spelen. Hij oefent elke dag op de gitaar. Emiliana Toda, roepnaam Emi is een blind meisje van 13 jaar. Zij is ook begonnen met reflexologie. De jongens en meisjes moeten om en om de afwas doen. Zo worden ze ook al getraind in het huishouden. We zijn erg blij dat we nu al vijf kinderen kunnen helpen. Uw steun daarbij is natuurlijk onmisbaar!

Afwas

20 juni 2016 - Rommelmarkt Het Spoor

Op 19 juni waren we aanwezig op de rommelmarkt bij MFA Het Spoor in Tilburg. Het weer droeg zeker positief bij aan het aantal bezoekers en onze mooie opbrengst van bijna 95 euro.

11 juni 2016 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn vastgesteld door het bestuur, en toegevoegd aan deze website. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2015, en het financieel jaarverslag 2015 met bijbehorende toelichting.

22 mei 2016 - Rommelmarkt Tilburg

Vandaag was onze stichting aanwezig op een (helaas regelmatig erg natte) rommelmarkt in Tilburg. Het bezoekersaantal en de omzet vielen nogal tegen. Dankzij de inzet van onze voorzitter die collecteerde, haalden we toch een erg mooie totaalopbrengst van net geen 130 euro.

9 maart 2016 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van maart 2016 is uit.

27 februari 2016 - Nieuwe kinderen in ons huis

Deze maand zijn er maar liefst drie kinderen in ons huis komen wonen. Op 1 februari kwam Gidion, een blinde jongen van 17 jaar uit Sumba aan. Op 19 februari verwelkomden we Zelvius, een slechtziende jongen van 8 jaar en Stephanie een slechtziend meisje van 12 jaar. Zij komen ook uit Sumba.

Nieuwe bewoners Groepsfoto

16 februari 2016 - Officiële opening

Vandaag hebben de bestuursleden van Stichting Timeus het huis op Bali officieel geopend.
Opening

16 januari 2016 - Nieuwjaarscollecte

Op 16 januari hielden we voor het eerst in ons bestaan een “Nieuwjaarscollecte” bij de EMTÉ op de Westermarkt in Tilburg. We zijn het jaar goed begonnen met een opbrengst van zo’n 230 euro.

31 december 2015 - Mooie afsluiter

Op 22 en 30 december waren we traditiegetrouw weer aanwezig voor onze eindejaar collectes op het Paletplein en de Westermarkt in Tilburg. In totaal behaalden we met de collectes een opbrengst van bijna 700 euro: de hoogste opbrengst in ons 8-jarig bestaan! Iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd willen we langs deze weg heel hartelijk bedanken.

17 december 2015 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2015 is uit.

26 november 2015 - Ginting bezoekt eiland Flores

Begin november bezocht Ginting (leiding van ons kinderhuis) het eiland Flores. Hij ontmoette daar meerdere blinde en slechtziende kinderen. Ze hebben op Flores geen opleidingsmogelijkheden en dus geen toekomstperspectief. Daarom willen we hen graag naar ons huis op Bali laten komen. We zijn druk bezig met de voorbereidingen daarvoor. Uiteraard nemen onze kosten hierdoor wel behoorlijk toe. Uw bijdrage is dan ook meer dan welkom.

Ginting naar Flores Flores Op Flores

26 augustus 2015 - Rommelmarkt

Onze trouwe vrijwilligsters waren op zondag 23 augustus al vroeg uit de veren om alles in gereedheid te brengen voor de kraam op de rommelmarkt bij de voetbalvereniging aan de Rückertbaan in Tilburg. Het weer was zomers en we verkochten voor bijna 80 euro spullen. Een mooi resultaat!

12 augustus 2015 - Taallessen

Zoals we eerder al meldden, is Yosep afgelopen week voor het eerst naar school geweest. Helaas blijkt zijn taalachterstand in het Bahasa groter dan verwacht, zodat het op dit moment beter is dat hij eerst de taal nog beter leert. We zijn daar nu dan ook heel druk mee bezig en hopen dat hij zo gauw mogelijk weer naar school kan gaan.

8 augustus 2015 - Yosep naar school

Op 4 augustus ging Yosep voor het eerst in zijn leven naar school. Hij had er meteen al een speelmaatje en heeft het erg naar zijn zin. We zijn erg blij dat hij nu al naar school kan gaan, gezien zijn ontwikkelingsachterstand toen hij een jaar geleden bij ons kwam.

3 juni 2015 - Jaarstukken

De jaarstukken zijn vastgesteld door het bestuur, en toegevoegd aan deze website. Het gaat hierbij om het jaarverslag 2014, het financieel jaarverslag 2014 met bijbehorende toelichting, en het geactualiseerde beleidsplan.

13 april 2015 - Bezoek uit Nederland

Eind maart bezocht een echtpaar uit Son ons huis en maakte kennis met Yosep. Ze waren erg onder de indruk. Vanuit Nederland hadden ze een braillemachine, aangepaste spellen en blindenstokken meegenomen die aan Timeus waren geschonken. Ze gaven ook geld voor een gitaar. Met pasen heeft Yosep die gitaar gekregen en hij is er dolblij mee. Heel hartelijk dank hiervoor!

Bezoek Gitaar

8 april 2015 - Mooie donatie

Op 28 maart nam een bestuurslid van de Oogvereniging, Regio Brabant-Zeeland afscheid. Hij doneerde zijn afscheidscadeau aan onze stichting. Ook de opbrengst van de loterij die op die dag werd gehouden werd aan Timeus geschonken. Bij elkaar een heel mooi bedrag waarmee we heel erg blij zijn en dat we erg goed kunnen gebruiken als bijdrage voor de aanschaf van een bus om Yosep en onze andere kinderen naar school te kunnen brengen. We hopen voor het begin van het nieuwe schooljaar de bus te kunnen kopen, maar hebben daarvoor nog steeds hard geld nodig. Elke bijdrage blijft dus van harte welkom.

23 februari 2015 - Succesvolle markt

De rommelmarkt in wijkcentrum Symfonie in Tilburg van 22 februari was voor onze stichting zeer succesvol. We hadden een zeer druk bezochte kraam en verkochten voor maar liefst 99 euro.

10 januari 2015 - Timeus op Facebook

Vanaf heden is Timeus ook op Facebook te volgen.

22 december 2014 - Recordopbrengst kerstcollecte

Traditiegetrouw waren we ook dit jaar weer aanwezig in winkelcentrum Paletplein in Tilburg voor onze kerstcollecte. We ontvingen vele giften en deelden veel nieuwsbrieven uit. De opbrengst was een recordbedrag van maar liefst ruim 430 euro.

14 december 2014 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2014 is uit.

3 december 2014 - 2 markten in Tilburg

Afgelopen periode waren we weer op twee markten in Tilburg aanwezig met een kraam; op 22 november in Zonnehof en op 30 november in De Poorten. We deden weer goede zaken en verkochten in totaal voor bijna 125 euro aan spullen voor Timeus.

31 oktober 2014 - Timeus in de pers

In De Schakel, een lokale krant uit Maassluis, is een artikel over Timeus verschenen. Het artikel is hier te lezen.

7 september 2014 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van september 2014 is uit.

27 augustus - Twee succesvolle marktenRommelmarkten

Op 15 en 24 augustus waren we op twee markten in Epe en Tilburg present. We deden weer goede zaken en verkochten voor bijna 240 euro en ruim 90 euro spullen. Een mooie aanvulling op ons banksaldo!

20 augustus 2014 - Foto's eerste kind

Er zijn inmiddels foto's van Legi.

5 augustus 2014 - Interview Horizon audiomagazine

Vorige maand hebben we een interview voor het audiomagazine Horizon gegeven. Klik hier om het interview te beluisteren. 

4 augustus 2014 - Eerste kind aangekomen

Op zaterdag 2 augustus is ons eerste kind aangekomen in het kinderhuis. Het is een jongen van 14 jaar, zijn naam is Yohanes, roepnaam Legi. Hij is erg blij bij ons te zijn.

1 augustus 2014 - Nieuwe foto's

Er zijn nieuwe foto's van het huis.

24 juni 2014 - Jaarverslag 2013

Het algemeen jaarverslag is vastgesteld door het bestuur. U kunt het hier lezen.

9 juni 2014 - Pinkstermarkt

Op 9 juni – tweede pinksterdag – stonden we weer op de Wandelbosmarkt in Tilburg. Het was een zomerse dag die veel bezoekers naar onze kraam lokte. We hadden dan ook een zonnige opbrengst van 110 euro.

11 mei 2014 - Mooie opbrengst op regenachtige rommelmarkt Paletplein

Op 11 mei waren we present op de rommelmarkt in het winkelcentrum Paletplein in Tilburg. Het was een storm- en regenachtige lentedag, maar desondanks deden we goede zaken en bedroeg onze opbrengst ruim 120 euro.

5 mei 2014 - Nieuwe foto's

Er zijn nieuwe foto's van de voortgang van de bouw van het huis.

3 februari 2014 - Opening activiteitenseizoen 2014

Op 2 februari opende ons activiteitenseizoen dit jaar weer met een kraam op de rommelmarkt in wijkcentrum De Poorten in Tilburg. Het weer liet zich van zijn zonnige kant zien en onze opbrengst bedroeg 45 euro. Een mooie start voor 2014.

24 december 2013 - Mooi resultaat kerstcollecte Paletplein

Voor het zevende jaar in successie waren we weer aanwezig op het Paletplein in Tilburg voor onze traditionele kerstcollecte. Dit keer op 20 en 21 december. We ontvingen een gift van vele bezoekers van het plein. In totaal ruim 330 euro. Een mooie afsluiting van dit jaar.

8 december 2013 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2013 is uit.

3 december 2013 - Laatste rommelmarkt van 2013 in De Poorten succesvol

Op zondag 1 december waren we voor het laatst dit jaar weer present met een kraam vol spullen om te verkopen in wijkcentrum De Poorten in Tilburg. De markt werd erg druk bezocht en we verkochten dan ook voor ruim 60 euro. Een mooie opbrengst.

1 oktober 2013

Klik hier voor foto's van de bouw van het nieuwe huis.

27 september - Timeus bij jubileum Blinde en slechtziende ouderen Tilburg

Op 25 september vond de jubileumbijeenkomst plaats ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Netwerk van blinde en slechtziende ouderen Tilburg.

Daarbij werden o.a. hulpmiddelen die niet meer gebruikt werden te koop aangeboden voor belangstellenden. De opbrengst hiervan schonk het netwerk aan onze stichting. Naast een mooie opbrengst van ruim 70 euro ontvingen we ook een aantal loupes voor ons kinderhuis. Wij willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd op deze plaats nogmaals hartelijk danken voor hun steun.

24 september 2013 - Succesvolle Parijse markt op Paletplein Tilburg

Op 22 september was onze stichting voor het eerst aanwezig met een kraam op een Parijse markt in het winkelcentrum Paletplein in Tilburg. Onze kraam werd zeer druk bezocht en we deden dan ook goede zaken met de verkoop van allerlei spullen. De opbrengst bedroeg ruim 110 euro. Een mooi resultaat!

25 augustus 2013 - Jaarverslag 2012

Het algemeen jaarverslag is vastgesteld door het bestuur. U kunt het hier lezen.

25 juli 2013 - Rommelmarktresultaten

Op zondag 21 juli stonden twee vrijwilligsters in de brandende zon voor onze stichting op een rommelmarkt in Tilburg. Ondanks de hitte wisten zij toch goede zaken te doen en verkochten voor bijna honderd euro aan spullen. Een mooi resultaat weer!

28 mei 2013 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van mei 2013 is uit.

22 december 2012 - Kerstcollectes wederom succesvol

Tijdens de afgelopen periode stond Timeus weer traditiegetrouw met een collectebus bij een winkelcentrum in Tilburg. De opbrengst was bijna 400 euro.

17 december 2012 - Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van december 2012 is uit.

7 december 2012 - De Poorten ook in de winter

Op zondag 2 december was onze stichting weer present bij de rommelmakrt in wijkcentrum De Poorten in Tilburg. De markt werd goed bezocht en we verkochten weer veel spullen. Al met al een mooie opbrengst van 70 euro voor onze stichting.

18 juni 2012 - Jaarverslag 2011

Het algemeen jaarverslag 2011 is vastgesteld door het bestuur. U vindt het hier.

18 juni 2012 - Opnieuw rommelmarkt De Poorten

Op zondag 10 juni was onze stichting weer aanwezig met een kraam op de rommelmarkt in wijkcentrum De Poorten in Tilburg. De markt werd druk bezocht en we verkochten voor bijna 80 euro aan spullen voor onze stichting.

25 april 2012 - Timeus op beurs in Houten

Van 12 t/m 14 april vond in Houten een beurs plaats voor blinden en slechtzienden. Daar konden de bezoekers onder andere oefenen met “het nieuwe pinnen”. De opbrengst daarvan werd aan onze stichting geschonken. Onze penningmeester mocht een cheque van ruim 230 euro in ontvangst nemen. Wij zijn de organisatoren zeer dankbaar voor dit initiatief en iedereen die via deze actie onze stichting heeft gesteund uiteraard ook heel hartelijk dank.

2 april 2012 - Timeus weer op rommelmarkt De Poorten

Op zondag 1 april was onze stichting aanwezig op de rommelmarkt in wijkcentrum "De Poorten" in Tilburg. Ondanks dat de markt niet heel druk bezocht werd, wisten onze trouwe vrijwilligsters en voorzitter toch voor een mooi bedrag te verkopen.

30 december 2011 - December collectes succesvol

Voor de vierde achtereenvolgende keer was onze stichting, dankzij de loyale medewerking van de winkeliers, deze maand op het Paletplein in Tilburg actief. We collecteerden diverse malen met een totale opbrengst van bijna 275 euro.

20 december 2011 - Nieuwsbrief verschenen

De nieuwsbrief van december 2011 is verschenen.

20 november 2011 - Timeus op rommelmarkt De Poorten

Op zondag 20 november was onze stichting voor de tweede achtereenvolgende keer aanwezig op de rommelmarkt in wijkcentrum De Poorten in Tilburg. We verkochten weer diverse spullen voor onze stichting. De opbrengst was ruim 50 euro.

10 oktober 2011 - Timeus op speelgoedmarkt in Tilburg

Op 9 oktober stonden twee enthousiaste vrijwilligers voor onze stichting op een speelgoedmarkt in Tilburg. Hoewel het weer verre van optimaal was, wisten zij toch een mooi bedrag van bijna 50 euro te verzamelen.

1 oktober 2011 - Timeus op rommelmarkt

Op 25 september was onze stichting aanwezig met een kraam op de rommelmarkt in wijkcentrum De Poorten in Tilburg. Het was een zomerse dag en we hadden een mooie opbrengst van 75 euro.

23 augustus 2011 - Jaarverslag 2010 online

Het algemeen jaarverslag 2010 is hier te lezen.

23 december 2010 - Collecte Paletplein Tilburg

Het jaar werd zoals gewoonlijk weer afgesloten met een collecte op het Paletplein in Tilburg. Onze voorzitter trotseerde de winterse kou en sneeuw en zamelde een mooi bedrag van ruim € 200,00 in.

23 juli 2010 - Schoolkinderen tekenen voor Timeus

Onze stichting ontving een subsidie van € 400,00 van de gemeente Westervoort. In 3 Klassen van de basisschool Montessori Westervoort hebben leerlingen voor stichting Timeus met een speciale techniek een tekening gemaakt. Het thema was: iets levends in de zee.De tekeningen zijn samengevoegd tot een schilderij en geschonken aan de gemeente Westervoort, die als tegenprestatie Stichting Timeus een subsidie heeft verstrekt. Wij zijn de kinderen en de gemeente Westervoort erg dankbaar voor hun bijdrage aan onze stichting.

19 juni 2010 - Tandemtocht 2010 zeer geslaagd

Op zondag 13 juni vond de Toer en Tandemtocht ten bate van Timeus (TTT 2010) plaats. Het was prima fietsweer en zo’n 60 fietsers, waaronder ook diverse tandems namen deel aan de tocht. Het was een zeer geslaagde dag, met een opbrengst van ruim € 700,00 voor onze stichting. Voor meer informatie klikt u hier.

3 juni 2010 - Timeus weer op Wandelbosmarkt

Op 30 mei was Timeus met een kraam voor het derde achtereenvolgende jaar aanwezig op de Wandelbosmarkt in Tilburg. Helaas waren de weergoden ons dit jaar niet zo goed gezind. Ondanks het slechte weer bedroeg de opbrengst toch nog ruim € 100,00.

6 februari 2010 - Eten voor Timeus

Al ruim een jaar worden wij financieel gesteund door de stichting Eten met Geweten. De stichting Eten met Geweten zamelt geld in voor drie goede kinderdoelen door het organiseren van home charity diners. Het is nu ook mogelijk alleen voor stichting Timeus een Charity diner te organiseren. Het zou fantastisch zijn als u voor Timeus een charity diner wilt organiseren. Wat is een charity diner en hoe werkt het? Klik hier.

6 oktober 2009 - Timeus op de seniorenbeurs

Op zaterdag 3 oktober stond stichting Timeus op de seniorenbeurs in Tilburg. Paul Lie Kwie gaf ten bate van onze stichting stoelmassage. Deze massage werd druk bezocht. De opbrengst van de dag bedroeg € 110,00.

22 september 2009 - Timeus tandemtocht groot succes

Op 5 september werd de Timeus Tandem Tocht gehouden in Apeldoorn. De dag was een groot succes. De dagopbrengst bedroeg ruim € 2.200,00. Een selectie van de foto’s van de Timeus Tandemtocht vindt u hier.

30 augustus 2009 - Actie medewerkers Het Loo Erf

Medewerkers van Visio Het Loo Erf in Apeldoorn hebben een sponsoractie gehouden, waarvan de opbrengst aan onze stichting is geschonken. Op 25 augustus mochten we een cheque in ontvangst nemen van ruim € 800,00. Wij bedanken alle medewerkers heel hartelijk voor hun inzet.

23 augustus 2009 - Cabaretvoorstelling een succes

De benefietvoorstelling “Breinbraaksel” van Frank Jochems van 5 juni is druk bezocht. Het was een fantastische voorstelling. De opbrengst bedroeg ruim € 2.200,00. Langs deze weg willen wij Frank Jochems en zijn manager nogmaals heel hartelijk danken voor hun inzet voor onze stichting. Een selectie van de foto’s van de avond vindt u hier.

4 juni 2009 - Wandelbosmarkt

Op 1 juni was onze stichting voor het tweede jaar aanwezig op de Wandelbosmarkt in Tilburg. Tijdens een zonovergoten en druk bezochte rommelmarkt haalden we zo'n € 100,00 op.

11 mei 2009 - Betaling van de koopsom

In april is de tweede helft van de koopsom van het huis betaald. Iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd, heel hartelijk bedankt hiervoor.

29 december 2008 - December succesvolle maand voor Timeus

Deze maand is voor onze stichting erg succesvol verlopen. We ontvingen een ruime donatie van het bedrijf Enigma Payments Consulting uit Zeist. Daarnaast ontvingen wij een mooie bijdrage van medewerkers van het provinciehuis in Den Bosch, die de waarde van hun kerstpakket aan onze stichting doneerden. Verder heeft een aantal bestuursleden gecollecteerd op de kerstmarkt op het Paletplein en de Westermarkt in Tilburg. Dit leverde in totaal ruim € 500,00 op. Iedereen hartelijk dank hiervoor.

9 november 2008 - Timeus in de pers

Op 29 oktober verscheen in het Brabants Dagblad een interview met de voorzitter en penningmeester. Het artikel is hier te lezen.

28 september 2008 - Timeus succesvol op 50+-beurs

Van 17 tot en met 21 september was onze stichting samen met het Oogfonds Nederland aanwezig op een stand op de 50+ beurs in Utrecht. De opbrengst voor onze stichting was ruim € 400,00.

15 september 2008 - Timeus op rommelmarkt in Tilburg

Op zondag 14 september was onze stichting present met een kraam op de rommelmarkt aan de Bredaseweg in Tilburg. De opbrengst was ruim € 125,00.

1 juni 2008 - Timeus op Wandelbosmarkt in Tilburg

Vandaag was onze stichting aanwezig met een informatiekraam op de jaarlijkse Wandelbosmarkt in Tilburg. We hadden veel belangstelling. Onze nieuwsbrief is op grote schaal verspreid. De opbrengst was veel publiciteit en ruim € 90,00.

31 mei 2008 - Gift van reünie slechtziendenschool in Zeist

In Bartimeus vond een reünie plaats met oud-leerlingen, leraren en groepsleiding. Onze voorzitter was één van die oud-leerlingen. Na afloop van de reünie heeft onze stichting een gift van ruim € 80,00 ontvangen. Wij danken alle deelnemers hier heel hartelijk voor.

10 mei 2008 - Bestuur besluit tot aankoop huis

Op 7 mei heeft het bestuur unaniem besloten in te gaan op het aanbod om een deels ingericht huis met 16 are grond te kopen. De helft van het aankoopbedrag van € 34.000 moet in november worden voldaan. de andere helft moet in de eerste helft van 2009 worden betaald. Wij hopen op uw steun om dit mogelijk te maken.

6 maart 2008 - ANBI erkenning door belastingdienst

De belastingdienst heeft onze stichting vanaf 1 januari 2008 erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat alle giften aan onze stichting geheel of gedeeltelijk aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. (Meer informatie over ANBI vindt u op www.anbi.nl.

8 januari 2008 - Collecte tijdens nieuwjaarsreceptie NVBS Noord-Brabant

Op 5 januari hield onze voorzitter van de "zeepkist" een warm pleidooi voor onze stichting tijdens de nieuwjaarsreceptie van de afdeling Noord-Brabant van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden. De opbrengst van de collecte die aansluitend gehouden werd bedroeg € 59,20. Een goed begin van 2008.

18 december 2007 - Collecte tijdens kerstmarkt in Tilburg

Tijdens de kerstmarkt op het Paletplein in Tilburg op 15 en 16 december hield ons bestuur een collecte. De markt werd druk bezocht. De opbrengst van de collecte bedroeg € 200,00.

10 november 2007 - Stichting Timeus op rommelmarkt in Goirle

Op zaterdag 10 november 2007 was onze stichting met een kraam aanwezig op een rommelmarkt in Goirle. Door de slechte weersomstandigheden viel het aantal bezoekers helaas wat tegen. Toch bracht de verkoop van tweedehands spullen € 330,00 op.

24 september 2007 - Stichting Timeus opgericht

Op 24 september 2007 werd door notaris Bolscher de oprichtingsakte getekend van de stichting Timeus. Namens het bestuur tekenden voorzitter Hetty de Rooij en secretaris Kathy Pattiselanno de akte.