Open je ogen

Geef een kind op Bali een thuis

Timeus ]
Nieuws ]
Nieuwsbrief ]
Het bestuur ]
[ Nieuw huis]
Verslagen ]
[ ANBI ]
Tandemtocht ]
Marktplaats ]

 

De Timeus Tandem Tocht 2009 was een groot succes.

Na een lange voorbereiding was het 5 september dan eindelijk zover: de eerste Timeus Tandem Tocht. Om klokslag 10.00 uur gaf staatssecretaris Jetta Klijnsma in aanwezigheid van locoburgemeester Rob Metz van Apeldoorn het startschot en vertrokken de eerste tandemrijders die een tocht van 150 kilometer voor de boeg hadden. Er waren ook tochten van 30, 50 en 80 kilometer. In totaal waren er 25 tandemparen en 10 fietsers.

De weergoden hadden vandaag alles in petto voor de sportievelingen. Zon, regen en vooral tegenwind, maar dat mocht de pret niet drukken. Terwijl de toerrijders bezig waren met een tocht door het Gelderse en Overijsselse landschap, waren er op het terrein van Visio Het Loo Erf allerlei activiteiten te doen. Charlotte Glorie zong voor het goede doel Nederlandse liedjes van o.a. Robert Long, Wim Sonneveld enz. Bezoekers konden genieten van een ontspannende stoelmassage of sportmassage. Er was een demonstratie van showdown, een vorm van tafeltennis. Dit spel geniet grote bekendheid binnen de visueel gehandicaptensport en is in 1980 geďntroduceerd bij de Paralympics in Arnhem.

Voor de kinderen was er een grabbelton en alle bezoekers konden meedoen aan het rad van fortuin met leuke prijzen. Ook aan de inwendige mens werd gedacht. Buiten dranken zoals koffie, thee, frisdrank en bier, waren er zelfgemaakt gebak, soep, wafels en natuurlijk ook een gewoon broodje kaas of ham. 

Aan het einde van de middag werd de voorlopige opbrengst van de dag bekendgemaakt. De penningmeester van Timeus, Joop de Rooij, ontving een cheque van € 2.000,00. De uiteindelijke dagopbrengst bedroeg € 2.239,45.

De tocht is aangemeld bij het Guinness Book of Records. (De meeste tandems in een fietstocht.)

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en een fantastische opbrengst voor Timeus. Het bestuur van Timeus bedankt iedereen van harte die deze dag tot een geweldig succes heeft gemaakt.

Hieronder een selectie van de foto’s van de Tandemtocht.