Open je ogen

Geef een kind op Bali een thuis

Timeus ]
Nieuws ]
Nieuwsbrief ]
Het bestuur ]
[ Nieuw huis]
Verslagen ]
[ ANBI ]
Tandemtocht ]
Marktplaats ]

[ Tocht 2009 ]

Timeus Toer en Tandem Tocht 2010

Het huis op Bali

721 Euro bij elkaar gefietst voor het kinderhuis op Bali

Op zondag 13 juni 2010 was het dan zover. Ongeveer 65 enthousiaste fietsers gingen in Uithoorn bij Plux | Sports | Health | Beauty individueel of in groepsverband onder prima weersomstandigheden van start. De deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden, 45, 80 of 120 km. De leeftijd varieerde sterk. De jongste deelnemer zat nog in een stoeltje achterop, de oudste deelnemers zaten gezamenlijk op de tandem en liepen richting de 80.

Deelnemers op tandem  Fietsen op tandem

’s Morgens om 9 uur waren de eerste deelnemers aanwezig bij de inschrijftafel die werd bemand door vrijwilligers van de Rotaract Club.

Broodjes smeren

Inschrijftafel

Daar kregen fietsers de routebeschrijving, stempelkaart, een flesje water en konden ze op pad gaan. Sommigen huurden ook een tandem waarvan er een vrachtwagen vol aanwezig was. Enkele deelnemers hadden elektronische navigatie apparatuur bij zich, waar m.b.v. de computer de route op gezet werd.

Tandem fietst langs vrachtwagen Tandems te huur Tandem voor vrachtauto

De tochten gingen dwars door het mooie groene hart van Nederland. De bossen, polders, riviertjes en de kleine dorpjes werden aangedaan. Sommige paadjes in de 45 km. route waren zo smal dat je bijna moest lopen, maar de moeite waard om door mooie gebieden te komen. De 120 km ging vooral over de bredere (autoluwe) wegen zodat de racefietsers flink konden doorrijden.

Alle doelgroepen Wielerclub

Als er flink gefietst wordt dan moet ook de inwendige mens niet vergeten worden. Daarom was onderweg in Vinkeveen bij Kaasboerderij van der Arend een stempelpost ingericht. Daar kon iedereen naast het benodigde stempeltje ook koffie, thee, zelfgebakken appeltaart en cake en verse belegde broodjes kopen. Lekker zittend op de bankjes die waren neergezet kon iedereen genieten en weer energie op doen. Sommige konden zelfs even de accu van de fiets opladen. Het bestuur van de Stichting Timeus was met een stand aanwezig om informatie te geven.

Kaasboerderij Even bijkomen

Timeus en overzicht Na de welverdiende rustpauze ging iedereen weer op stap voor de laatste loodjes. De 45 km tocht moest nog even naar het pontveertje aan de Nessersluis, de 80 en 120 km rijders werden via allerlei wegen weer teruggeleid naar de startlocatie waar de laatste rijders om 16.00 uur weer binnenkwamen.

Iedereen kreeg bij aankomst een certificaat van deelname. Het certificaat was in braille uitgeprint. De braille lezende fietsers waren blij een certificaat te krijgen wat ze zelf konden lezen. (Ze hadden ook de route in braille meegekregen) De overige fietsers kregen een braille alfabet mee zodat ze met het ontcijferen konden oefenen. Grand Café Plux was nog geopend en uiteindelijk ging iedereen voldaan naar huis.

Als organisatie bedanken we alle sponsors die het mogelijk hebben gemaakt om deze tocht te kunnen organiseren. Wij hopen dat ze volgend jaar weer willen helpen als de tocht voor de derde keer eind mei / begin juni weer georganiseerd zal worden.

Wij hopen dan ook weer velen van u te ontmoeten.

Plux Grand Cafe

 

Sponsoren

Sportschool Plux Kaas/zuivelboerderij Van der Arend, Vinkeveen

Freedom Scientific Benelux

Bakkerij Hulleman

LSBS - omdat niet ieder oog ziet